Известие

Collapse
No announcement yet.

Откачена тръба

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Откачена тръба

Колеги, имам един елементарен въпрос,предполагам. Каква е тая тръба,която съм оградил и къде отива? Днес по време на път колата рязко загуби мощност и като отворих капака всичко беше в масло, а тръбата откачена,явно скобата не е била затегната хубаво. Колата е 155 1.9 TD

Прощавайте, но съм абсолютен лаик

Не съм запознат с дизела, но това ми прилича на тръбата от турбото към колектора. Нормално е като е изизвадена колата да загуби мощност. Това с омасляването не ми харесва . Свестен сервиз ми е препоръката. Ама нека"дизелите" да си кажат думата.
    Alfa Romeo 155 2.0 16V,Alfa Romeo 155 2.0 8V,Lancia Delta GT

Comment

Тръбата идва от кулера...това с маслото не е добре,щом за кратко време всичко е станало в масло най-вероятно турбака е дал фира,губи ли масло..пуши ли..нека я види нЕкои майстор...
      Alfa 155 1.9TD '97 EX
      Alfa 166 2.4 JTD EX
      Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Явно няма да се размине сервиз. Не пушеше,утре ще видя колко масло е загубила,че вчера не ми се чакаше да изстине за да имам реална преценка. Иначе като отворих капака беше брутална свинщина.Имаше масло и по акумулатора, все едно някой е лиснал по двигателя Цялата история стана на магистралата със скорост 120-130 км/ч.

Comment

Откачете маркуча и даите газ да видите дали хвърля масло от маркуча,трябва да гледате В него от близо 'бъзик' и ако хвърля турбото е дало фира,кулера също най вероятно се е напълнил,изчисти си го и него,турбото не е скъпо,сменя се не много трудно така,че не се шашкаи
          Alfa 155 1.9TD '97 EX
          Alfa 166 2.4 JTD EX
          Alfa 156 2.4 JTD

Comment

Колко не е скъпо? Имате ли някаква приблизителна представа? В смисъл,струва ли си или е от онези ремонти на стойността на колата
            Last edited by axl894; d.m.y г., 11:16.

Comment

Първоначално публикувано от pace Покажи съобщение
              Откачете маркуча и даите газ да видите дали хвърля масло от маркуча,трябва да гледате В него от близо 'бъзик' и ако хвърля турбото е дало фира,кулера също най вероятно се е напълнил,изчисти си го и него,турбото не е скъпо,сменя се не много трудно така,че не се шашкаи
              Незнам какво и е управлението на тази турбина, но за да отвори маркуча, да нее нещо пренадула!?
              sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

Първоначално публикувано от axl894 Покажи съобщение
                Колко не е скъпо? Имате ли някаква приблизителна представа? В смисъл,струва ли си или е от онези ремонти на стойността на колата
                стотина лева и си готов
                Първоначално публикувано от mimouzunov Покажи съобщение
                Незнам какво и е управлението на тази турбина, но за да отвори маркуча, да нее нещо пренадула!?
                И аз незнам но щом е уцвъркала целия мотор с масло...но все пак да я погледне някой,тука само си хвърляме бобец
                Alfa 155 1.9TD '97 EX
                Alfa 166 2.4 JTD EX
                Alfa 156 2.4 JTD

Comment

За протокола - турбото е заминало и интеркулера беше пълен с масло

Comment

Working...
                  X